Sidsel Walstad

Sidsel Walstad (f 1972) er en av Norges mest profilerte harpister.

På tross av sin unge alder har hun markert seg i fremste rekke innenfor sitt instrument og fag, og er også en anerkjent scene- og studiomusiker. Sidsel samarbeider med flere av landets fremst vokalister og musikere.

Sidsel er idag soloharpist i KORK (Kringkastingsorkesteret). I årene 2000-03 var hun ansatt som soloharpist ved Den Norsk Opera. Gjennom arbeidet i KORK har hun akkompagnert en rekke internasjonale størrelser som Lionel Richie, Andrea Boccelli, Westlife, Katie Melua og Josh Groban.

Ved siden av KORK har Sidsel en rekke soloprosjekter. Hennes musikalske mangfold er unikt, og reportoaret spenner fra klassisk til pop. Hun har gjort studio- og scenearbeid for blant annet Sissel Kyrkjebø, Magnet, Silje Nergaard, Solveig Kringlebotn, Rolf Løvland og Christel Alsos. Sidsel er tildelt en rekke høythengende priser og i 2003 mottok hun Statens kunstnerstipend for yngre/nyetablerte kunstnere. Stipendet har gitt henne muligheten til å fordype seg i og skape et eget uttrykk med elektrisk harpe. I kombinasjon med effektmaskiner, pedaler og elektriske klangbilder har hun skapt et helt nytt musikalsk uttrykk som få andre i verden gjør idag.

Copyright © 2014 by Fjell og Fjord konferanser