Veslemøy Fluge Berg

Veslemøy Fluge Berg er en av norges mest etterspurte sopraner.

Hun fullførte sin mastergrad på Griegakademiet i Bergen høsten 2006, med toppkarakter på avsluttende sangeksamen. Veslemøy har også studert i USA og England.

Hun er en populær underholder på selskaper og events. Veslemøy har opptrådt for HM Kong Harald og Dronning Sonja, på flere scener i Europa, og på musikkfestivaler i Scandinavia og Øst-Europa. Hun har sunget i hele Norge og ved flere anledninger i USA.

Hun har forestående oppdrag i Portugal, Finland, Island og England, og planlegger en turné i USA i 2008.
Veslemøy har mange opera-, operette- og musikalroller på sitt repertoar. Sammen med Bergens Filharmoniske Orkester hadde hun en ledende rolle i Mozarts "Der Schauspieldirektor" i 2006, og hun spilte hovedrollen "Mimi" i en kritikerrost produksjon av Puccinis "La Boheme" i Bergen i februar 2007. Bergens Tidende skrev at Veslemøy "imponerte oss med sin nydelige stemme og musikkforståelse!"

Hennes forkjærlighet for Edvard Griegs sanger har gitt henne mange konsertoppdrag på Troldhaugen, komponistens hjem. I flere år har Veslemøy vært sopran og forteller i sommerkonsertserien "Grieg i Bergen" - konsert og historier om Edvard Griegs liv og arbeid. I 2007, som markerer 100-årsjubileet for Edvard Griegs død, har Veslemøy spilt inn en CD med sanger av Edvard Grieg sammen med Audun Kayser, utgitt høsten 2007.

Veslemøy har også et omfattende "ikke-klassisk" repertoar som inkluderer musikaler, folkesanger og jazz. Hun skriver sin egen musikk og arbeider som konsertarrangør. Hun spilte inn CD'en "Silhuetter" i 2005 med et lett klassisk repertoar i tillegg til egenkomponerte sanger.

Tilbake

Copyright © 2014 by Fjell og Fjord konferanser